Werkwijze

Gedenktekens
Wij ontwerpen, vervaardigen, plaatsen en restaureren gedenktekens in de breedste zin van het woord. Onder gedenktekens vallen grafmonumenten, kindermonumenten, urnen, urnengedenktekens, sluitplaten voor een urnenmuur, asbollen en collectieve monumenten (bijvoorbeeld een monument op een asverstrooingsveld).De materialen waarmee wij werken zijn glas, natuursteen (zowel bewerkt als onbewerkt), roestvaststaal (rvs), cortenstaal (geroest staal), lood, brons en koper.

Oriëntatie
Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt oriënteren op de aanschaf van een gedenkteken.

Bezoek ons atelier in Zoetermeer
Naast voorbeelden van grafmonumenten, kindermonumenten en urnen, kunt u hier ook alle bewerkingen zoals fusen, zandstralen, buigen, brandschilderen en emailleren bekijken en voelen. Wij zullen u informeren over de mogelijkheden in glas, natuursteen en rvs en kunnen direct een prijsopgave doen.
Vraag informatie aan
Als u niet in de gelegenheid bent het atelier te bezoeken, dan is dit een goede optie. U kunt foto’s, voorbeelden, brochures en offertes aanvragen. Bovendien kunt u uw eigen ontwerp aan ons voorleggen door het digitaal naar ons te verzenden.
Bezoek aan huis
Wanneer u liever thuis de mogelijkheden wilt bespreken, dan is dat mogelijk als u binnen een straal van 50 km van Zoetermeer woont.

Voor de bovenstaande oriëntatiemogelijkheden kunt u gebruikmaken van de info-aanvraag
Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Dan kunnen wij u het best informeren.

Ontwerpen
Wanneer u keuzes heeft gemaakt op het gebied van materialen, vorm, bewerking en maatvoering en akkoord bent met de prijsopgave, dan gaan wij ontwerpen. Het ontwerp wordt ter goedkeuring aan u overlegd, eventueel aangepast en als u helemaal tevreden bent gaan we over tot vervaardigen.

Vergunningaanvraag
Tijdens het ontwerpproces verzorgen wij de vergunningaanvraag bij gemeente en/of begraafplaats. Dit om het monument conform de regelgeving van de betreffende begraafplaats te vervaardigen en zo spoedig mogelijk te kunnen plaatsen.

Vervaardigen
De gedenktekens worden in ons eigen atelier op ambachtelijke wijze vervaardigd. Hiertoe beschikken wij over een ruime collectie glasbewerkingsmachines en werktuigen en kunnen wij de levertijd kort houden.

Levertijd/Plaatsen
De levertijd van een gedenkteken bedraagt tussen de zes en acht weken na goedkeuring van het ontwerp. Over de plaatsdatum wordt u vantevoren bericht en u heeft de mogelijkheid om bij het plaatsen aanwezig te zijn op de door ons aangegeven dag en tijd. Plaatst u zelf of is plaatsen niet van toepassing, dan zal het gedenkteken naar u worden opgestuurd of kunt u het afhalen bij het atelier.

Garantie
Ieder gedenkteken kan standaard 10 jaar verzekerd worden tegen alle onheil van buitenaf inclusief vandalisme. Op verzakking geldt een garantieperiode van 6 maanden. Verzakt een gedenkteken binnen deze periode, dan wordt deze op onze kosten opnieuw gesteld. Voor ingelakte letters en aangebrachte kleurstoffen geldt geen garantie. Voor het eventueel opnieuw inlakken van teksten en afbeeldingen kunt u uiteraard wel bij ons terecht.

Meer tips bij het kopen van een grafmonument